Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Rendezvény

A cerebralparesis egészségügyi és társadalmi kérdései - Önálló életvitel kiskamasz korban
Rendezvény kezdete: 2020.01.31.Rendezvény vége: 2020.02.01.
Helyszín: 1089 Budapest, Nagyvárad tér 4., Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri díszterem
A rendezvény Web oldala: http://cp-kongresszus.hu/
Idén a Semmelweis Egyetem 250 éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségsorozat részeként kerül megszervezésre a VI. Országos CP-s Kongresszus.

Témája: Önálló életvitel kiskamasz korban.

Helyszín: Semmelweis Egyetem, Nagyvárad téri díszterem (1089 Budapest, Nagyvárad tér 4.)

Időpont: 2020. január 31. péntek – február 1. szombat

A Kongresszussal kapcsolatos további információ, jelentkezés lap elérhető a kongresszus honlapján (http://cp-kongresszus.hu/a-2020-as-kongresszus/)

Részletes program

Jelentkezés

Vl. alkalommal kerül megrendezésre kongresszusunk, és ez alapot ad arra, hogy vissza tekintsünk az elmúlt évekre.

A 2010-es évek elején szemlélet váltás történt a gyermek rehabilitáció területén. A szakorvos képzés mellett létrejöttek gyermek rehabilitációs központok, új ellátók kapcsolódtak be a gyermekellátásba. Magyarországon a 3-10 éves korosztályban minden 1000 gyermekből 2-4 CP-s gyermekkel kell számolni. Ellátásukhoz számtalan terápiás lehetőség áll rendelkezésünkre, de a klinikai formák különbözősége, a motoros tünetek súlyossága és a gyakori egyéb funkciókárosodások miatt minden gyermek egyéni és egy életen átívelő kezelést, támogatást igényel.

A kongresszusunkat azzal a szándékkal indítottuk el 2014-ben, hogy a gyermekek ellátásában részt vevő szakemberek megismerjék egymás munkáját, tájékozódjunk és tájékoztassunk a legújabb terápiás lehetőségekről. Egy CP-s gyermeket ellátó multidiszciplináris teamben fontos, hogy mindenkit azonos terápiás cél vezéreljen. Megismerhettük a különböző rehabilitációs módszereket és az egyes intézmények munkáját. Nem csak az egészségügy, hanem az oktatás oldaláról is kaptunk tájékoztatást, emellett megszólaltak azok is, akikért a kongresszus-sorozat elindult: az érintett szülők, gyermekek.

Kongresszusaink témáit tematikusan építettük fel: újszülött kortól elindulva jutottunk el az iskolás korig. Minden életkornak megvan a maga sajátossága rehabilitációs szempontból is. Tanulás mellett a gyermek önállósodása, kortás kapcsolatainak kialakítása, fenntartása, a szabadidő hasznos eltöltése egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Tájékoztatást kaptunk a társadalombiztosító (NEAK) által finanszírozott és nem finanszírozott gyógyászati segédeszköz ellátásról. Büszkék vagyunk arra, hogy elértük a célunkat: kongresszusaink nagy résztvevő száma is bizonyítja, hogy igény van a sok szakmát átfogó tudományos összejövetelre.

Jelen kongresszusunk során ismét lehetőségünk lesz az egészségügyi és társadalmi kérdések alapos körbejárására.

Dr. Elmont Beatrix főorvos
Zala Megyei Szent Rafael Kórház Rehabilitációs osztály
a Magyar Rehabilitációs Társaság Gyermekszekciójának Elnöke