Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
Sebészeti Osztály
Telefonszám:3343-186/52640
Részleg- és Osztályvezető:Dr. Kálmán Attila egyetemi adjunktus
Orvosok:Dr. Verebély Tibor professzor emeritus
Dr. Antal Zsuzsanna egyetemi tanársegéd
Dr. Kiss Imre klinikai főorvos
Dr. Nagy Krisztián szájsebész
Dr. Vörös Péter egyetemi tanársegéd
Dr. Tallós Zsuzsa gyermeksebész szakorvosjelölt
Osztályvezető főnővér és az ápolásért felelős nővér:Filer Rácz Gabriella
Helyettes:Néma Mária
Ágyszám30
Éves betegforgalom1344


A miniatürökre kattintva a képek nagy méretben is megtekinthetőek:

Dr. Kálmán Attila‚ a Sebészeti Osztály részlegvezetője
Dr. Kálmán Attila, egyetemi adjunktus, a Sebészeti Osztály részlegvezetője


Dr. Verebély Tibor professzor emeritus
Dr. Verebély Tibor, professzor emeritus
Dr. Antal Zsuzsanna klinikai orvos
Dr. Antal Zsuzsanna, egyetemi tanársegéd
Dr. Kiss Imre klinikai főorvos
Dr. Kiss Imre, klinikai főorvos
Dr. Vörös Péter egyetemi tanársegéd
Dr. Vörös Péter, egyetemi tanársegéd
Dr. Tallós Zsuzsa gyermeksebész szakorvosjelölt
Dr. Tallós Zsuzsa, gyermeksebész szakorvosjelöltAz osztály orvosai évente több mint 1600 műtétet végeznek és közel 8500 ambuláns beteget látnak el.
A döntően „egynapos sebészet” keretében ellátott rutin gyermeksebészeti beavatkozásokon kívül a fő profilunk az újszülött-sebészeti tevékenység, amely mind az esetszámokat, mind az eredményeket tekintve nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő. A Neonatális Intenzív Centrumokkal közösen mindennapos készenlétet biztosítunk a fejlődési rendellenességgel született újszülöttek sebészeti ellátására. Klinikánk erre szakosodott osztályával együttműködve kezeljük a már méhen belül felismert húgyúti rendellenességeket is, amelyek miatt évente mintegy 250 urológiai nagyműtétet végzünk.

Mellkas-sebészeti tevékenységünk (tüdőfejlődési rendellenességek és mellkas-deformitások kezelése) országos igényeket elégít ki. Klinikánk gondozza az epeút-atresiás és májátültetésre váró gyermekek nagy részét, akiknél a szükségessé váló epeút és májsebészeti beavatkozásokat is osztályunk orvosai végzik.

Osztályunk úttörő szerepet vállal a különböző minimálisan invazív sebészeti technikák bevezetésében, és azokat országos szinten a legnagyobb számban és a legszélesebb skálán végezzük. Műtéteink során a legkorszerűbb technikákat alkalmazzuk, mellyel egy nagy műtét esetén is a vérveszteség minimálisra csökkenthető.

A sebészi beavatkozásokat három modern, jól felszerelt műtőben végezzük, ahol a sebész nélkülözhetetlen segítői a műtősnők. Hivatalos néven: a műtős szakasszisztensek. A műtőben biztosítják a beavatkozások személyi és tárgyi feltételeit. Aktívan részt vesznek a műtétek biztonságos kivitelezésében. A műszerelés mellett felügyelik a sterilitás betartását, a speciális eszközök és gépek működtetését, irányítják a műtőssegédek munkáját.Műtős szakasszisztensekMűtős segédekAz osztályunk heti egy alkalommal, csütörtökön vesz részt a fővárosi akut gyermeksebészeti ügyeletben, melyben gyermektraumatológiai ellátást nem biztosítunk. Az újszülöttek sebészeti ellátására minden nap készenlétben állunk.

Az ambulancia munkanapokon 8-14 óra között működik. Sürgős esetekben - előzetes telefon egyeztetés után bármikor ellátást nyújt.

Az ajak- és szájpadhasadékos gyermekek ellátását dr. Nagy Krisztián végzi, utógondozásukat egy általa vezetett team látja el. Tevékenységéről részletesebben az alábbi linken tájékozódhatnak.

Tájékoztató az archasadék sebészeti ellátásról >>A Sebészeti Osztály nővérei
A Sebészeti Osztály nővérei
Filer Rácz Gabriella‚ szakápoló
Filer Rácz Gabriella, főnővér